AKAUN FOTOPAGES INI TELAH DITUTUP
SeLaMaT DaTaNg Ke WeB TeMpAHaN SuLaMaN MaNiK LaBuCi
By: AMIRAH ADLI

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 1-Dec-2009 04:46 Email | Share | | Bookmark
~ BaJu KeBaYa (Highlight) - Azie, Putrajaya ~

 
:: Tak tau nak citer apa...
:: Tatapilah hasil ku ini...


Thursday, 26-Nov-2009 02:54 Email | Share | | Bookmark
~ Baju Pertunangan, Anak Kak Wan ~

 
 
:: Baju ni baju anak ofismate kita
:: Baju tunang...
:: Baju ala-ala dress gitu...
:: Kata maknya...memula tu tak nak ada bling-bling...
:: Tapi dah last2 minit tu nak bling-bling pulak...
:: So saya touch up je mana yang termampu...ni la hasilnya....
:: Saya indahkan bahagian lengan dan bahagian pinggangnya....




Tuesday, 10-Nov-2009 09:17 Email | Share | | Bookmark
~ Shimmering Flora - Fatem, Penang ~

 
 
:: Belek2 gambar dalam handphone....jumpa plak gambar SF Fatem dari Penang ni...
:: Baju ni sebelum beranak saya gagahkan jahit...
:: Minta maaf la kat Fatem ye...
:: Mesti Fatem dah marah2 sebab tak siapkan bajunya....
:: Mintak maaf banyak2....

Ni sebahagian hasil SF baju Fatem....



Quote:
Jue: Thanks...nanti jangan lupa wat satu kat baju hang plak no....
Wawa: Wawa...akak tak de email Wawa...macam mana nak reply Wawa...nanti Wawa bagi email ye....
Kak Elly: nanti akak buat la kat baju sendiri...baju saya sendiri pun tak siap2 lagi..asyik sebelah tangan tu je la...dah setahun terperap...asyik nak siapkan baju customer je...


Monday, 9-Nov-2009 16:11 Email | Share | | Bookmark
~ Kelas Sulaman Manik Labuci 1/2009 <SeLePaS KeLaS> ~

 
 
 
View all 4 photos...
Alhamdulillah kelas pertama saya telah berjaya diadakan pada hari Ahad yang lepas. Kelas telah dijalankan di rumah saya di Bandar Baru Bangi. Pada asalnya ada 5 orang pelajar, kemudian jadi 4, kemudian jadi 3 orang sahaja akhirnya. Masing-masing 2 pelajar yang tidak dapat hadir mempunyai masalah yang tidak dapat dielakkan. Walaubagaimanapun mereka masih berminat untuk belajar pada kelas yang datang dan akan diumumkan kelak.

Pelajar-pelajar yang hadir ialah Juliesafarina (Serdang), Naja (Putrajaya) dan Nana (Putrajaya). Masing-masing memberikan komitmen dan kesungguhan untuk mempelajari sulaman manik dan labuci ini. Saya bersyukur kerana mereka telah dapat menghabiskan semua teknik yang telah diberikan dalam checklist saya. Semoga selepas ini pelajar saya ini akan dapat mencantikkan baju atau boleh mendapatkan pendapatan sampingan.

Good luck to u all n keep on beading.........


Dari kiri: Mira (kenapa muka ku kabur tak clear...?) , Juliesafarina, Nana, Naja


Sedang khusyuk menyulam




Quote:
Jue: Thanx Jue sebab datang kelas aku...hopefully apa yang ko belajar dari kelas aku dapat faedah buat ko....semalam dah borong beads n sequin, boleh la siapkan SF ko ye...jangan lupa upload gambar bila dah siap nanti...aku tak sabar nak tengok hasil keje ko nanti....good luck buat engko...
Naja: Tu bukan muka selenga...muka tengah ingat step nak menyulam...takut terhilang kot...hasil 'kraftangan' Naja tu la sebenarnya peta harta karun yang orang carik2 selama ni...ada di kelas sulam manik je...maksudnya orang yang memang carik ilmu n minat dalam bidang ni...good luck to u...
Kak Sarimah: Terima kasih kak...semoga usaha saya ni memberi faedah dan berkat kepada semua....Amin....
Jue: Harap tu baju ko siap cepat la ye...boleh aku tengok...dah ada tempahan tu ok la...rezeki ko n mudah-mudahan bertambah-tambah rezeki ko....aku doakan ko berjaya Jue...keep on beading yea...
Nana: Tak per la...muka selenggg pun dah banyak belajar kan...hehehehehe...


Monday, 9-Nov-2009 05:53 Email | Share | | Bookmark
~ KeLaS SuLaMaN BeNaNg KaK NoRa~

 
 
:: Sabtu lepas saya telah menghadiri kelas sulaman benang anjuran Kak Nora
:: Seronok dapat jumpa semula Kak Nora n Lily...
:: Setahun saya tak jumpa lepas first kelas sulaman manik labuci kak nora dulu
:: Sibuk dengan mabuk n baby baru...
:: Pastu jumpa jugak dengan Aisyah satu kelas sulaman manik labuci anjura Kak Nora jugak...
:: Makin chubby Aisyah...happy la tu...
:: Sememangnya saya tak pernah pun menjahit sulam benang ni
:: Awalnya agak susah...
:: Tetapi lelama tu ok dah kot...
:: Cuma kena praktis sokmo je la...
:: Bunga raised cup tu je failed nak buat...
:: Ada cam mata lalat2 la....nak simpul tu yang berbelit tangan...
:: Maklumla...tak biasa buat kan...
:: Apa2 pun saya memang enjoy dengan rakan-rakan yang lain...
:: Dapat jugak saya bertentang mata dengan Kak Erra n Kak Sarimah...
:: Selalu melalui internet je berbual....
:: Thanks to Kak Nora n Lily sebab mengajar saya n yang lain sulaman benang....


Dari kiri belakang: Kak Nora, Kak Erra, Kak Asiah, Aisyah, Kak Sheema
Dari kiri depan: Sally, Kak Sarimah, Mira


Hasil sulaman saya yang agak OK untuk pertama kali tak pernah menyulam benang....(angkat bakul sendiri...hehehehehe... )

Quote:
Kak Izan: Bionik tu adik saya, bukan saya adik bionik....ramai dah tau ni saya kakak bionik...malu saya...hehehehehe.... ...tapi sulam menyulam ni tak la laju sangat cam bionik tu...kalau nak laju kena guna teknik CGI la kak .... tapi saya pi kelas hari tu...dieorang cakap Kak Izan memang terer menyulam benang ni...nanti nak soh Kak Izan jahit la...kalau tunggu saya...ntah bila nak siap ntah....hehehehe..... ... lagi satu kalau masuk pertandingan...ntah siap ke tidak baju yang nak dibuat tu kak...saya pun takut je cam tak terbuat....boleh ke start jahit dari skrg...?
Sally: Hehehehe...marilah kita bersama membesarkan baby2 kita... ...kalau Sally ingat...kita sebenarnya pernah sembang2 n reply email tau...mungkin Sally tak ingat kot...sebab bz jaga baby kan...hehehe...Sally penah citer drive sorang diri dari Kuantan ke Kedah....pastu anak nak dok atas riba Sally masa tengah drive...abang Sally masa tu outstation kot....apa2 pun harap Sally sihat bawak baby dalam perut tu...nanti jumpa lagi...bawak kuih lagi...boleh melantak lagi...hahahahaha...good luck n keep on beading yea....


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net